Молокосвертувальний фермент «Мейто»
25 ₴/100 шт./100 шт.
Мінімальне замовлення — 4 100 шт.
Показати всі оптові ціни- В наявності
- Тільки оптом
Meito зроблений за допомогою ферментації та подальшого сушіння рослинного харчового гриба.
Витрата: 1 г на 100 л молока;
Бринза. Рецепт на 3 л. молока.
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте 10 мл. (2 ч. л.) розчину в підігріте до 35-40 г. домашнє свіже некип'яче молоко. Перемішайте.
3. Через 25-30 хвилин процідіть. Чим більше сироватки стече, тим твердіше буде сир
Моцарела. Рецепт на 3 л. молока
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте сік 1 лимона (або 0,5 ч. л. лимонної кислоти), розбавлений у 50 г. холодної кип'яченої води в підігріте до 70 г. домашнє некип'яне свіже молоко. Перемішайте.
3. Додайте 7,5 мл розчину "Мейто" (1,5 ч.л.). Перемішайте.
4. Через 10-15 хв (тривалість процесу залежить від якості та сиропридатності молока) поріжте сирну масу на невеликі кубики, процідіть ідайте сироватку повністю стекти.
5. Підігрійте в мікрохвильовці на 1 хв і злийте сироватку сто відділилася від сиру (2 рази).
6. Замісіть як тісто. Скатайте в невеликі кулі.
7. Кульки вже готової моцарели помістіть у солоний розчин (2 ст. л. на 2 л. води).
Фета. Рецепт на 1 л. молока.
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте 100 г. сметани в підігріте до 35-40 г. пастеризоване молоко та перемішайте.
3. Додайте 25 мл розчину "Мейто" (5 ч.л. Посолите.
4. Загорніть ємність у ковдру та залиште на 9-10 годин (тривалість процесу залежить від якості та сиропридатності молока) біля батареї (можна використовувати мультиварку або йогуртницю для підтримки температури.)
5. Процідіть через марлю або тканину. Поместите под пресс.
- Ціна: 25 ₴/100 шт.
- Мінімальне замовлення: 4 100 шт.