Молокосвертний фермент
30 ₴/100 шт./100 шт.
25,20 ₴/100 шт./100 шт.
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
Meito зроблений за допомогою ферментації та подальшого сушіння рослинного харчового гриба.
Витрата: 1 г на 100 л молока;
Бринза. Рецепт на 3 л. молока.
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте 10 мл. (2 ч. л.) розчину в підігріте до 35-40 г. домашнє свіже некип'яче молоко. Перемішайте.
3. Через 25-30 хвилин процідіть. Чим більше сироватки стече, тим твердіше буде сир
Моцарела. Рецепт на 3 л. молока
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте сік 1 лимона (або 0,5 ч. л. лимонної кислоти), розбавлений у 50 г. холодної кип'яченої води в підігріте до 70 г. домашнє некип'яне свіже молоко. Перемішайте.
3. Додайте 7,5 мл розчину "Мейто" (1,5 ч.л.). Перемішайте.
4. Через 10-15 хв (тривалість процесу залежить від якості та сиропридатності молока) поріжте сирну масу на невеликі кубики, процідіть ідайте сироватку повністю стекти.
5. Підігрійте в мікрохвильовці на 1 хв і злийте сироватку сто відділилася від сиру (2 рази).
6. Замісіть як тісто. Скатайте в невеликі кулі.
7. Кульки
Фета. Рецепт на 1 л. молока.
1. Розчиніть "Мейто" у 250 мл. холодної кип'яченої води.
2. Додайте 100 г. сметани в підігріте до 35-40 г. пастеризоване молоко та перемішайте.
3. Додайте 25 мл розчину "Мейто" (5 ч.л. Посолите.
4. Загорніть ємність у ковдру та залиште на 9-10 годин (тривалість процесу залежить від якості та сиропридатності молока) біля батареї (можна використовувати мультиварку або йогуртницю для підтримки температури.)
5. Процідіть через марлю або тканину. Поместите под пресс.
вже готової моцарели помістіть у солоний розчин (2 ст. л. на 2 л. води).
- Ціна: 25,20 ₴/100 шт.